Unde-s mulți, puterea crește! – Voluntari CMEB

Total
0
Shares

Săptămâna aceasta, echipa Consiliului Municipal al Elevilor București a organizat prima sesiune de formare pentru noii voluntari recrutați .

Într-o atmosferă familială și cu zâmbetul pe buze, participanții, dornici de schimbare și cu un spirit civic bine dezvoltat, au dat startul primei zile. Programul pregătit de către Biroul Executiv al CMEB a debutat cu prezentarea noțiunilor elementare, ce vor sta la baza activităților pe care, împreună cu voluntarii, le vor desfășura:

 • Prezentarea Consiliului Elevilor
 • Realizările Consiliului Elevilor
 • Ce este Consiliul Municipal al Elevilor București? Cum funcționăm? Scop, parteneriate, obiective și evenimente. De ce am candidat?
 • Alegerile în Consiliul Elevilor
 • U-Report
 • Registrul Educational Alternativ
 • Statutul Elevului
 • RISEJ
 • Ghidul Ilustrat al Elevului
 • Consiliul Școlar al Elevilor Junior
 • Cum putem promova Consiliul Elevilor?
 • Responsabilitățile voluntarilor
 • Dezbatere. Care sunt problemele din sistemul de învățământ românesc și cum le putem rezolva
Vezi fotografiile!

Sesiunea a continuat în ziua de 5 septembrie. Le-au fost aduse exemple de bună practică și, prin intermediul unei dezbateri de tipul brainstorming, elevii au căutat și propus soluții pentru problemele contemporane ale sistemului educațional românesc.

În ciuda faptului că evenimentul a început în prima parte a zilei, oboseala nu s-a resimțit pe parcurs, iar acest lucru se datorează, spunem noi, spiritului de echipă ce i-a antrenat pe tineri în dezbatere, dar și cafelei calitative oferită de către Cafeneaua Klauss, partener al Consiliului Municipal al Elevilor București.

Feedback-ul este un element important în drumul spre succes, așa că am încheiat cele două zile de lucru printr-un schimb de păreri și experiențe, iar o parte dintre ideile celor prezenți s-au concretizat astfel:

”Am scăzut gradul de formalitate și l-am crescut pe cel al transparenței, astfel încât am putut discuta liber și sincer cu participanții. Aș putea spune că a fost un succes.”

Membru al Biroului Executiv CMEB

”Cei mai mulți voluntari mi-au împărtășit ulterior faptul că se așteptau ca această sesiune de formare să vină la pachet cu multă rigiditate, fiind chiar puțin sceptici, însă s-a dovedit a fi contrarul, demonstrând că se pot învăța lucruri utile și din plăcere.”

Membru al Biroului Executiv CMEB

”Mă bucur foarte mult, pentru că de astăzi fac parte din echipa asta făină și nu regret nicio secundă petrecută aici. Vă mulțumim pentru oportunitate!”

Voluntar CMEB

”Mi-ar plăcea ca mai multă lume să afle despre ceea ce facem și cât de important este pentru o societate sănătoasă. Totuși, nu sunt dezamăgită și sunt sigură că împreună putem să le demonstrăm tuturor de ce suntem capabili. Până la următorul eveniment nu vom mai avea problemele sponsorizării.”

Voluntar CMEB

Pentru a înțelege mai bine obiectivul și scopurile acestei sesiuni, echipa Consiliului Municipal al Elevilor București, o serie de fotografii reprezentative sesiunii descrise anterior. De asemenea, echipa Biroului Executiv CMEB are în plan publicarea unor secvențe relevante sub forma unor scurtmetraje.

Vezi fotografiile!

Credit: BdP CMEB – CME-Bucuresti.ro / @consiliulelevilor.bucuresti
Fotografi: @chira_dan_photography & @click.and.blink.by.brenda & @bhm.news

Mulțumim Cafeneaua Klauss și OK Center pentru sprijin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit