Pentru a avea parte de o schimbare în lume, trebuie sa preiei inițiativa!
Acesta este unul dintre motto-urile după care ne ghidam și încurajam elevii bucureșteni să ni se alăture în mișcarea de reprezentare.
Vârsta de 18 ani vine la pachet cu o serie de îndatoriri și informații ce vor sta la baza definitizării caracterului viitorului adult. Responsbilizarea poate veni sub diferite forme, iar dacă ești elev, te consideri un “schimbă lume” și ai un spirit civic dezvoltat, noi îți propunem următorul lucru: Implică-te în Consiliul de Administrație din unitatea de învățământ în care studiezi, depunându-ți dosarul de candidatură până pe 11 septembrie.
Reprezintă-ți colegii, având drept de vot în forul decizional ce reunește cei mai importanți actori din sfera educației (elevi, părinți, profesori, membrii sau delegați ai administrației locale).
Astfel, poți contribui în mod direct la conturarea unui climat educațional favorabil beneficiarilor primari ai învățământului.
În cazul în care te-am convins și te regăsești în tipul acesta de activitate, te invităm să afli ce trebuie să conțină dosarul tău de candidatură și ce trebuie să știi mai exact pentru a deveni elevul reprezentant din Consiliul de Administrație al liceului tău.
În cele ce urmează, vom încerca să anticipăm principalele întrebări și să îți răspundem cât mai limpede și explicit, însă, pentru eventualele nelămuriri ne puteți scrie și pe Facebook sau pe Instagram.
Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?
- Scrisoarea de intenție;
- Copia cărții de identitate;
- Declarație conform căreia nu ai rude sau afini până la gradul IV, inclusiv membri în același for și nu ai primit sancțiuni disciplanare în ultimii trei ani.
Dosarele de candidatură se depun atat pe 10, cât și 11 septembrie la comisia desemnată de Consiliul Școlar al Elevilor din fiecare unitate de învățământ preuniversitar. Pentru mai multe detalii, poți consulta procedura ce reglementează organizarea și desfășurarea alegerilor:
Până când îți poți desfășura campania electorală?
Începând cu data de 13 și până pe 18 septembrie poți să promovezi motivele pentru care colegii tăi pot avea încredere în tine. Pe data de 19 se vor organiza alegerile.
Elevul reprezentant în Consiliul de Administrație poartă pe umeri o mare responsabilitate: pe de o parte, acesta are rolul de a menține un dialog permanent cu colegii săi, pentru a afla problemele pe care ei le întâmpină în mediul școlar, iar pe de altă parte, trebuie să aducă aceste probleme în atenția decidenților și să militeze pentru soluționarea lor.
Fiindcă vrem să fii pregătit în cazul în care te-ai hotărât să îți asumi reprezentarea elevilor din școala ta în acest for, ți-am pregătit câteva sfaturi care să îți vină în ajutor atât acum, cât și în activitatea viitoare.
Accesează noua versiune a Ghidului reprezentantului elevilor în CA și contribuie la un mediu educațional pliat pe nevoile și interesele tale și ale colegilor tăi: Vezi ghidul!
În cazul in care inca ai nelamuriri, ne poti scrie in privat. Ne gasesti pe urmatoarele rețele de socializare: