Ag CMEB – 26.02.2020 – Colegiul Național “Mihai Viteazul”

Total
0
Shares

Miercuri, 26.02.2020, a avut loc Adunarea Generala a Consiului Municipal al Elevilor Bucureşti. Aceasta s-a desfășurat în sala de festivități a Colegiului Național “Mihai Viteazul”, începând cu ora 9.30, având pe ordinea de zi următoarele puncte:

  1. Starea Structurii;
  2. Comisiile din cadrul biroului executiv al Consiliului Municipal al Elevilor București;
  3. Consiliile Școlare ale Elevilor Junior;
  4. U-Report;
  5. Biroul de Presă și Grup de lucru pe Fundraising;
  6. Impact-UP;
  7. Diverse.

Înainte de a detalia desfășurarea propriu-zisă a ședinței, suntem entuziasmați să precizăm faptul că aceasta a fost prima Adunare generală prezidată de către noua formulă a Biroului executiv, având-o, de această dată, președinte pe domnișoara Antonia-Karina Caramihai.

În ceea ce privește primele două subiecte dezbătute, acestea au reglementat, prin votul Adunării Generale, toate funcțiile și comisiile pe care BEx CMEB urmează și le-a asumat. Cel de-al treilea punct de pe ordinea de zi a adus în prim-plan Consiliile Școlare ale Elevilor Junior. Andra, vicepreședinte, și Larisa,  directorul departamentului de învățământ gimnazial, au propus începerea acestui proiect capacitând, inițial, în 6 școli gimnaziale și 6 licee cu învățământ gimnazial . Un aspect important al acestui proiect l-a reprezentat regulamentul adaptat pe care cele două l-au propus.

”Este important să facem un ghid nu numai pentru a ajuta elevii să înțeleagă ce înseamnă o funcție în CȘE Junior, ci și pentru a crea o continuitate în structură. Aceștia, în urma finalizării învățământul gimnazial își pot continua activitatea de elev reprezentant în liceu și pot face o treabă mult mai bună. Trebuie să le demonstrăm faptul că părerea lor contează și că sunt în stare sa facă schimbări în unitatea de învățământ în care studiază, cu puțin ajutor din partea Consiliului, desigur.”, a împărtășit Andra, pentru a explica utilitatea unui astfel de demers.

Prezentarea mecanismului de consultare marca UNICEF, U-Report, a constituit un alt punct de pe lista de dezbateri, iar lansarea acestuia în cadrul Adunării generale a fost realizată de către alumnusul CMEB și vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor, Tudor-Alexandru Panait, ajutat de către Karina. Astfel, elevii au fost încurajați să devină u-reporteri, pentru a vorbi despre lucrurile ce sunt importante pentru ei, ba chiar mai mult, pentru a-și sfătui și colegii să facă același lucru.

Prezentarea a pus în lumina iportanța implicării tuturor tinerilor dornici de o schimbare, a căror voce poate fi, în sfârşit, auzită prin intermediul acestui mecanism. 

Biroul de Presă s-a reîntregit, după un an de așteptare, astfel încât acest eveniment nu a putut trece neanunțat și într-un astfel de context, prezentându-se totodată și noii membri.

Grupul de lucru pe Fundraising a căpătat, de asemenea, contur, iar elevii reprzentanți au primit cu entuziasm vestea, dorindu-și, la rândul lor, să se implice în viitoarele demersuri și evenimente pe care CMEB le va realiza cu ajutorul acestui grup de lucru.

 

Adunarea generală s-a încheiat printr-o sesiune de discuții și dezbateri pe subiecte educaționale, întâmpinate de elevii bucureșteni, în care BEx CMEB a propus rezolvări. 

Le mulțumim tuturor celor prezenți! 

 

Poze realizate in cadrul Adunarii generale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit