Elevii obțin gratuitatea STB

Total
0
Shares

Una dintre cele mai mari probleme pe care le confruntă în fiecare zi elevii școlilor și liceelor din București este prețul transportului în comun. Sau, mai bine zis, a fost!

Datorită demersului Consiliului Municipal al Elevilor București și al altor organizații, emiterea abonamentelor gratuite va începe pe data de 11 februarie 2019.

Elevii vor trebui să se prezinte la centrele de reîncărcare a cârdurilor STB, având asupra lor carnetul de elev vizat pe anul școlar în curs și cartea de identitate, sau copie după certificatul de naștere în cazul elevilor cu vârste sub 14 ani. Toți elevii ce frecventează o unitate de învățământ din București (la zi sau fără frecvență) și au domiciliul in București sau Ilfov vor beneficia de un abonament lunar urban și pe linia regională de domiciliu cu reducere de 100%, singura condiție fiind ca elevii să facă parte din învățământul acreditat, primar, gimnazial, liceal sau profesional. Elevii au dreptul la această gratuitate numai până când împlinesc 18 ani sau își finalizează studiile liceale/profesionale.

Trebuie însă precizat că abonamentele cu reducere nu sunt valabile pe liniile expres și pe cele speciale.

Eliberarea acestor carduri se poate face de la orice centru de emitere/reîncărcare carduri STB SA și validarea lor este obligatorie la fiecare călătorie.

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât elevilor care nu deţin un card electronic de călătorie, nominal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit