Ochii Minții – platforma pentru 10 la BAC

Total
0
Shares

Dacă te pregătești pentru bac sau pentru capacitate, știi sigur cât de greu reții informațiile necesare și cât de plictisitor poate fii cititul operelor românești. Cu toate acestea, mereu există un mod distractiv și eficient de a învăța. Una dintre aceste metode este platforma Ochii Minții!

Ochii Minții este o platformă pe care poți găsi atât poezii, cât și audioBAC-uri sau mai simplu, niște înregistrări menite să ajute elevii la bac, la capacitate, sau chiar la școală. Toate aceste înregistrări sunt interpretate după poezii, cărți și pasaje din materia școlară, astfel încât vizionarea sau ascultarea acestora îți va fii de folos. De asemenea, accesarea acestei platforme este foarte ușoară: tot ce trebuie să faci este să intri pe Youtube și să cauți ,,Ochii Minții”. Astfel, oricând dorești poți asculta o poezie sau un act dintr-o piesă de teatru de pe acest canal, indiferent unde te afli.

Procesul prin care se realizează aceste audioBAC-uri este unul complex și bine organizat, întrucât timpul este limitat. Procesul constă în 5 pași principali de care depind toate înregistrările. Prima oară sunt aleși actorii. După aceea, trebuie aleasă opera care va fi interpretată, ținând cont de preferințele actorilor și de materia școlară. Când actorii și piesa au fost aleși, înregistrarea poate începe. Evident că, după înregistrare va avea loc montajul, acesta fiind urmat de postarea acesteia pe platforma. Pare un proces simplu, numai că este foarte complex, astfel încât timpul și munca să nu fie irosite în van.

Munca actorilor și a persoanelor care înregistrează aceste interpretări ale operelor românești nu este atât de ușoară. Cu toate acestea, merită tot efortul, mai ales atunci când scopul principal al acestei platforme este cel de a ajuta elevii. Dacă vrei și tu să te implici în acest proiect fascinant sau ai anumite idei legate de platformă, dar nu ești sigur că te poți implica, nu-ți face griji: cei de la Ochii Minții te primesc cu brațele deschise! Poți veni cu idei, te poți oferi să citești un pasaj dintr-o carte sau o poezie și totul fără să-ți fie frică de greșeli. Dacă te vei implica în acest proiect și vei experimenta acele emoții de la studio, o parte din ce vei citi, dacă nu mai mult, îți va rămâne întipărit în minte și te va ajuta la bac sau la capacitate.
Spre exemplu, în urmă cu două luni, câțiva elevi de la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București au citit „Iona” de Marin Sorescu la Ochii Minții, experimentând astfel acele emoții speciale.

Nu uita că, pe platforma Ochii Minții ,,poți să vezi cum vrei tu, ce citim noi” din moment ce imaginația e nesfârșită.

Alte articole de citit