Analiza formularului de sesizări

Total
0
Shares

Dragi elevi, toate sesizările voastre au fost auzite și analizate cu atenție. Cu peste 90 de răspunsuri la acest formular, CMEB a reușit să tragă anumite concluzii, care, cu siguranță, vor ajuta la îmbunătățirea sistemului actual de învățământ.
Cele mai multe “semnale de alarma” au venit din partea elevilor, mai exact 96% dintre acestea. Din acest punct de vedere, situația este satisfăcătoare pentru noi, deoarece observam că elevii au început să preia inițiativa și să-și dorească o schimbare vizibilă. Pe de alta parte, ne întrebam totuși: de ce profesorii, părinții și absolvenții nu dau dovada de mai multa implicare în ceea ce privește acest subiect delicat?
O întrebare esențială a formularului a fost: Cât de bine te formează sistemul de învățământ romanesc pentru viitor?. Persoanele care au completat formularul au avut de ales un număr, pe o scară de la 1 la 10 (1 fiind foarte slab, iar 10 calificativul maxim). Media celor 94 de răspunsuri a fost destul de îngrijorătoare, calificativul atribuit fiind 4. După media răspunsurilor, tragem concluzia supărătoare, că pentru moment, sistemul de învățământ este în stare de corigență.
Nici la capitolul libertății de exprimare și valorificării aptitudinilor personale nu stăm foarte bine, nota acordată fiind tot 4 pentru ambele categorii.
Însă, în ceea ce privește pregătirea cadrelor didactice, media se învârte undeva în jurul notei 6, un calificativ destul de bun având în vedere celelalte note.
Chiar daca aceste note sunt destul de mici, nu înseamnă că nu ne putem îmbunătăți în viitorul apropiat. Scopul acestui formular de sesizări a fost pentru a aduce la cunoștință adevărul, care de cele mai multe ori nu este atât de frumos cum ne-am dori. Încă avem timp pentru a face o schimbare, pentru a ajuta generațiile care urmează să beneficieze de condiții optime pentru a-și dezvolta potențialul și de a se integra în societate pe baza acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit