Ag CMEB – 06.11.2019 – Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”

Total
0
Shares

Miercuri, 06.11.2019, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, Consiliul Municipal al Elevilor București  și-a mărit echipa în cadrul unei noi Adunări Generale.

Cum principalul subiect al ședinței a fost ”Ocuparea posturilor vacante”, noi vă atașăm, mai jos, lista posturilor ce au fost vacante:

 • 5 posturi de vicepreședinte;
 • postul de secretar;
 • 6 posturi de director de department.

 

Am dat startul ședinței statutare prin acțiunea de validare sau invalidare a dosarelor depunse de fiecare candidat. În funcție de punctajul obținut, care trebuia să fie de minimum 70/100 de puncte, candidații puteau să își susțină discursul în fața Adunării generale, pentru ca, mai târziu, să fie supusă la vot candidatura acestuia. În cazul invalidării dosarului , elevii mai au o șansă la a candida în luna decembrie.

În timp ce Comisia de Concurs și Validare analiza dosarele, domișoara vicepreședinte, Karina Caramihai, a informat Adunarea generală cu privire la activitățile pe care Biroul executiv al CMEB le-a organizat în folosul candidaților, spre a le oferi suport și de a le clarifica anumite nelămuriri despre modul în care se întocmește dosarul de candidatură. Au fost aduse în discuție și viitoarele evenimente pe care Consiliul Elevilor din Capitală  și le propune pentru a implica activ cât mai mulți liceeni și tineri în societate. În acest sens, le-a fost propusă elevilor reprezentați o acțiune de ecologizare. Aceasta a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 11:00, în zona ”Lacul Morii”, unde elevi de toate vârstele au muncit cot la cot pentru a strânge peste 20 de saci de gunoi.  Le mulțumim partenerilor noștri ,echipei ANOSR, pentru ajutor și suport, dar, nu în ultimul rând, și elevilor dornici de schimbare! De asmenea, la punctul diverse, elevii bucureșteni au fost încurajați de către vicepreședinta Karina Caramihai să trimită o listă a problemelor cu care se confruntă în licee la adresa de mail contact@cme-bucuresti.ro. Acestea vor fi centralizate și discutate cu liderii Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Comisia de Concurs și Validare a fost alcătuită astfel:

 1. Tudor-Alexandru Panait – Președinte al Consiliului Municipal al Elevilor București, cu funcția de Președinte al Comisiei de Concur și Validare din cadrul prezentei sesiuni electorale;
 2. Mihai George Sturza – Vicepreședinte al Consiliului Municipal al Elevilor București, cu funcția de Secretar al Comisiei de Concur și Validare din cadrul prezentei sesiuni electorale;
 3. Antonia Maria Stan – Vicepreședinte al Consiliului Municipal al Elevilor București, cu funcția de Vicepreședinte al Comisiei de Concur și Validare din cadrul prezentei sesiuni electorale;
 4. Cătălina Ifrim – Vicepreședinte al Consiliului Municipal al Elevilor București, cu funcția de Membru al Comisiei de Concur și Validare din cadrul prezentei sesiuni electorale.

Aceasta a validat dosarele următorilor candidați, ce au urmat să-și susțină discurul în fața plenului:

 • Pentru funcția de secretar: Carina Grosu;
 • Pentru funcțiile de vicepreședinte: Rareș Antal,Sara Boban, Loredana Ciobotaru, David Păsărin;
 • Pentru funcția de director al Departamantului ”Avocatul Elevului”: Alexandra Gabroveanu, Miruna Ghiță;
 • Pentru funcția de director al Departamentului Cultura, educație și programe școlare: Andra Tălpeanu.

Prima care a prezentat a fost domnișoara Carina Grosu, care a candidat pentru funcția de secretar. Discursul ei a fost atât de bine structurat, astfel încât nu a primit nicio întrebare din partea Adunării generală, însă aplauze nu au lipsit. În urmă sesiunii de votare, a fost aleasă ca secretar.

Următorii au fost candidații pentru funcția de vicepreședinte, și anume Antal Rareș, Ciobotaru Loredana, Sara Boban și David Păsărin. 

Fiecare candidat și-a prezentat cu entuziasm planul de acțiune în linii mari, dar cât mai clare, și modul în care ei ar putea aduce “schimbarea inovatoare”, prezentă în toate discursurile. 

În urma procesului de votare, au intrat în funcție: Rareș, Sara și David.

Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost elevii care au optat pentru funcția de director de departament. 

Gabroveanu Alexandra și Ghiță Miruna au candidat pentru unicul post de Director la Departamentului ”Avocatul Elevului”. În cele din urmă, Alexandra a obținut postul! 

În cazul Departamentului de cultură, educație și programe școlare, a fost doar un singur candidat, Tălpeanu Andra, care a și fost aleasă pentru postul de director. 

Concluzionând, data de 06.11.2019 rămâne în istoria CMEB, marcând un nou început. 

Pentru pozele făcute la eveniment, apăsati aici.

Sperăm ca viitorul să ne aducă materializarea ideilor propuse de către noua echipă, iar formula, din ce în ce mai productivă, să pună numele structurii de reprezentare pe buzele a cât mai mulți elevi din capitală.

  

                Vaezei Arezu, redactor CMEB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit