Sănătate sexuală? Un mister în rândul adulților, o certitudine în rândul elevilor.

Total
0
Shares

Cu siguranță ai auzit în spațiul public (la TV sau pe net) despre problema educației sexuale în școli. Parlamentarii și adulții decid ce își doresc tinerii, fără să îi întrebe. În general, pe chestiuni ce țin de viața tinerilor, chiar ei sunt aceia care nu sunt consultați sau întrebați ce își doresc de fapt. 

Asociația Semper Musica, în colaborare cu Consiliul Municipal al Elevilor București, va demara o consultare în rândul tinerilor din Capitală cu privire la accesul acestora la educație pentru sănătatea sexuală și reproductivă și la servicii de sănătate specifice. Știm că este o temă destul de dezbătută în ultima perioadă, însă una pe care Consiliul Municipal al Elevilor București a susținut-o de fiecare dată ca o necesitate. În schimb, societatea civilă și politicienii nu și-au propus să îi întrebe pe tineri:

  • Ce vor tinerii cu adevărat?
  • Care sunt nevoile tinerilor?
  • Care sunt informațiile pe care ei vor să le cunoască?

Această consultare vrea să afle aceste aspecte de la voi, ne dorim să fiți deschiși și să ne împărtășiți viziunile voastre.

Trebuie să înțelegem că orele de sănătate sexuală și reproductivă nu prezintă materiale destinate adulților, ci un mod prin a-și cunoaște corpul, de a se dezvolta din punct de vedere emoțional când vine vorba de interacțiunile interumane.

De aceea, prin această cercetare, exact acest lucru ni-l propunem. Ne dorim foarte mult să aflăm ce vor tinerii, din București, și să le facem cunoscută vocea în rândul politicienilor și nu numai. Haideți să arătăm că putem lua parte la decizii.

Este momentul ca noi, tinerii din București, să ne spunem părerea. Completează chestionarul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit