Elevii şi cultura informala

Total
0
Shares

Instinctul nostru este ca atunci când auzim de o activitate extra, ce implică un effort suplimentar, ne gândim la dezavantaje, lucru ce ne determină să nu mai participă sau să găsim o scuză pentru a nu merge. Faptul că nu am participat la piesa aceea prea scumpă de teatru sau la cursul de învățat limbi străine care e mult prea departe, poate aduce diferențe culturale și comportamnetale odată cu trecerea timpului.

Oportunități sunt peste tot, existând o paletă largă de activități și oferte în absolut orice domeniu ți-ai dori să faci ceva mai mult decât ce este deja obligatoriu.  Însă cel mai important nu este unde sau când alegi să faci o activitate extracurriculară, dar că alegi să o faci!

Beneficiile culturalizarii intrinseci au fost demonstrate cu mult timp în urmă, oferind atât experiență în domeniul de aplicare, cât și avantaje în relațiile interumane și sociale. Tocmai de aceea, nenumărate programe și proiecte pun accentul pe oferirea acestor șanse elevilor și studenților, pentru ca aceștia să aibă de câștigat cât mai mult, desigur, cel mai important lucru fiind ca și ei să își dorească acest lucru.

Considerăm că sunt extraordinar de relevante aceste oportunități, de aceea ne dorim sa evidențiem câteva dintre ele:

• Licee din tot Bucureștiul, dar și din alte orașe ale țării, organizează cluburi deschise tuturor liceenilor, de la robotică și aplicarea științelor exacte la învățarea limbilor străine și dezbateri tematice.

• Ateliere organizate de instituții precum Opera Comică pentru Copii, ONG-uri sau Centrul de Tineret FNT.

De reduceri putem vorbi în continuu. De la teatre, muzee și cinematografe la festivaluri și concerte culturale, aproape toate instituțiile, private sau publice, oferă reduceri sau chiar gratuitate elevilor.

• Proiecte precum AMTeatru sau reviste și ziare precum Teatrul Azi sau Șapte Seri țin publicul la curent cu ce se întâmplă în lumea teatrală și dramaturgică, aducând mai aproape cititorii de a deveni spectatori, și prezentând chiar și oferte.

• Consiliul Municipal al Elevilor București, nu în ultimul rând, are ca scop informarea tuturor elevilor, punând la dispoziție materiale sau evenimente ce abordează variate tematici și evenimente, prin intermediul Rubricii de Voluntariat, pe care o poti accesa la noi pe site!

Ocazii sunt pretutindeni. Tot ce ne trebuie este dorința de a le căuta.

Alte articole de citit