Oportunități internaționale – Erasmus+, ESC, Comunitatea CMEB-AHA

Total
0
Shares

Îți dorești oportunități Erasmus+? Intră în comunitatea CMEB -AHA.

Indiferent dacă ești elev pasionat de școală sau de activități extrașcolare, student, adult, profesor, considerăm că oportunitățile internaționale (Erasmus+, Corpul European de Solidaritate etc.) sunt cel mai bun prieten al tău când vine vorba de dezvoltare persoanala și profesionala. Acest articol te va ghida, astfel, prin lumea vastă a acestor oportunități. Practic, prin acest articol vei descoperi avantajele și ceea ce îți pregătim noi, Consiliului Municipal al Elevilor București, împreună cu Federația AHA. Iată cum poți deschide ușa spre un viitor mai bun pentru tine.

Verifică Rubrica de Voluntariat pentru multe oportunități!

Avantaje

Oportunitățile internaționale îți dezvoltă gândirea critică, îți deschid mentalitatea și te fac un om mai bogat din punct de vedere al cunoștințelor. Trebuie să fim conștienți că gândirea umană, prin definiție, funcționează colectiv. Asta înseamnă că omul este o ființă socială. Prin expunerea în situații dificile (care te scot din zona de confort), omul este forțat să se adapteze, astfel adoptând noi standarde în ceea ce înseamnă modalitatile de abortare și soluționare de probleme.

Erasmus+ nu este singura oportunitate internațională. Iar oportunitățile internaționale nu trebuie neapărat să fie făcute în afara granițelor româniei, așa că nu trebuie să te temi că vei fi prea departe de casă, sau că nu te vei putea bucura de timpul petrecut cu prietenii tăi din România. 

Hai să îți dăm un exemplu: Mihai merge într-o mobilitate prin programul Erasmus+, cu liceul, în Spania. El se va confrunta cu bariere lingivstice, va descoperi sistemul educațional Spaniol, și va interacționa cu elevi de acolo. Ce câștigă? Ei bine, în primul rând, va învăța să abordeze lucrurile dintr-o perspectivă culturală și lingivistică diferită. Va fi obligat de context să exerseze, cel mai comun, în engleză, spaniolă, sau poate chiar și alte limbi. Expunerea sa la sistemul de educație diferit îl va împinge să preia ceea ce a văzut acolo, și să ducă mai departe în comunitatea lui.

Ce obții după Erasmus si alte oporunități?

Încă un argument pro pentru astfel de mobilități sunt contactele și prietenii pe care îi vei face în țările partenere. În plus, mobilitatile prin Erasmus+ sunt, de cele mai multe ori, certificate printr-un document YouthPass, un fel de diplomă care atestă competențele obținute în urma acesteia. Aceste YouthPass-uri sunt foarte bine văzute de angajatori, cât și de profesorii liceului sau școlii unde înveți.

*pentru mai multe informații legate de YouthPass și Europass, verifică Metodologia de utilizare a instrumentelor Europass și Youthpass din 03.07.2012, Parte integrantă din Ordin 1804/2012

Vă oferim o listă cu astfel de oportunități accesibile vouă:

Alte articole de citit