Candidează pentru o funcție în Consiliul Elevilor – Ridică-te din bancă!

Total
0
Shares

Consiliul Municipal al Elevilor București este structura de reprezentare a celor aproape 300.000 de elevi din Capitală, reprezentându-le drepturile, interesele și nevoile.

Anual, au loc alegerile pentru funcțiile vacante din Consiliile Școlare ale Elevilor, moment în care elevii înscriși în cicliul liceal își votează reprezentanții, persoane dornice de implicare. Misiunea Consiliului Școlar al Elevilor este să își exprime opinia cu privire la problemele care îi afectează în mod direct pe elevi, devenind astfel un liant între aceștia și cadrele didactice sau factorii decizionali de la nivelul unității de învățământ, dierectorii și membrii Consiliului de Administrație.

Află totul despre prima candidatură în Consiliul Elevilor citind Ghidul!

De ce să candidez în Consiliul Școlar al Elevilor?

Vrei ca lumea să se schimbe? Fă schimbări în propria ta lume!

Participarea reprezintă un principiu fundamental cu privire la drepturile copilului. De aceea, dacă vrei să intri în mișcarea de reprezentare a elevilor, ridică-te din bancă și fă-ți vocea auzită, participând direct la deciziile luate în cadrul școlii tale.  Poți coordona și implementa proiecte educațioanale, dezbateri – în vederea consultării tuturor elevilor – sau campanii,  creând astfel  un mediu cât mai plăcut pentru principalii beneficiari ai actului educațional.

De aceea, dacă vrei să intri în mișcarea de reprezentare a elevilor, ridică-te din bancă și fă-ți vocea auzită, participând direct la deciziile luate în cadrul școlii tale. Poți coordona și implementa proiecte educațioanale, dezbateri – în vederea consultării tuturor elevilor – sau campanii, creând astfel un mediu cât mai plăcut pentru principalii beneficiari ai actului educațional.

Încă un motiv în plus pentru a candida în Consiliul Elevilor!

Pentru ce funcții pot candida?

Elevii care nu se află în an terminal, pot candida pentru următoarele funcții, având un mandat de doi ani:

  • Președinte;
  • Vicepreședinte;
  • Secretar.

Pentru mai multe informații cu privire la atribuțiile fiecărei funcții, poți consulta capitolul al VII-lea din Statutul Elevului.

Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?

  • Formular de candidatură;
  • Acord parental, în cazul candidaților minori;
  • Declarație de neapartenență politică.

Când vor avea loc alegerile?

În perioada 18-24 septembrie, dosarele de candidatură vor fi înmânate secretarului comisiei, urmând ca în ziua următoare să aibă loc validarea acestora. Între 26 septembrie și 7 octombrie, se va desfășura campania electorală, momentul în care trebuie să le prezinți colegilor tăi motivele pentru care dorești să candidezi, convingându-i să te voteze în ziua alegerilor (3-8 octombrie).

Calendarul alegerilor în Consiliul Școlar al Elevilor

Dacă ai nelămuriri, poți consulta Metodologia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor.

Echipa Consiliului Municipal al Elevilor București îți urează mult succes!

Îți putem oferi oricând detalii suplimentare. În acest sens, ne poți contacta oricând pe pagina noastră de Instagram sau Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit