În martie, elevii reprezentanți s-au întâlnit la Liceul Teoretic “Traian”

Total
0
Shares

O nouă lună, o nouă Adunare Generală. Vineri, 22.03.2019, reprezentanții elevilor bucureșteni s-au întâlnit în sala de festivități a Liceului Teoretic “Traian”.

Sesiunea ordinară de lucru a decurs conform ordinii de zi ce a cuprins următoarele puncte:

  1. Alegeri pentru COMET (Comisia Municipală de Etică);
  2. Calendarul activităților și evenimentelor CMEB și a partenerilor;
  3. Campanie de informare cu privire la drepturile și obligațiile elevilor;
  4. Diverse.
Galeria completă a evenimentului poate fi găsită dând click pe poza de mai sus!

1. Alegeri pentru COMET (Comisia Municipală de Etică)

Din cauza faptului că nu au existat doritori, alegerile nu au mai avut loc, urmând ca ele să fie reluate, conform calendarului de alegeri, în cadrul sesiunii ordinare de la începutul următorului an școlar.

2. Calendarul activităților și evenimentelor CMEB și a partenerilor

Ne-au onorat cu prezența reprezentați ai mai multor organizații partenere prezentându-le participanților proiectele comune:

Fundația ENSO – Dna. Alina Matache a susținut o prezentare live a platformei de socializare pe care CMEB o dezvoltă împreună cu Fundația ENSO, ce urmează a fi lansată la începutul anului școlar următor.

Voluntar în Sport – Reprezentatul Emma Andrei le-a vorbit participanților despre noul parteneriat încheiat între CMEB și VIS, astfel încât CMEB devine partener al evenimentelor Voluntar în Sport, ca Bucharest Marathon, Bucharest Half Marathon etc., VIS propunându-le o oportunitate de voluntariat elevilor doritori.

Centrul Municipal pentru Dialog București – Delegatul CMDB, Andrei Grigore, a vorbit despre activitatea asociației pe care o reprezintă, punctând programul de voluntariat din cadrul CMDB.

Registrul Educațional Alternativ – Prim-vicepreședintele Mihai Sturza le-a vorbit despre proiectul în care și CMEB este implicat, REAL, explicându-le acestora ce ne propunem prin intermediul acestei platforme și de ce este necesar ca numărul de elevi respondenți să fie cât mai mare.

Toate evenimentele viitoare ale CMEB-ului și partenerilor pot fi găsite în secțiunea de evnimente a site-ului nostru, secțiune în continuă actualizare.

3. Campanie de informare cu privire la drepturile și obligațiile elevilor

În cadrul acestui punct a avut loc o dezbatere despre noua campanie a CMEB intitulată #elevmodel. Ne-am bucurat de faptul că a fost o dezbatere structurată, foarte productivă, astfel încât campania va cuprinde următoarele canale de răspândire a informației:

Postari pe social media despre drepturi, îndatoriri și activitatea de reprezentare a elevilor – Deoarece platformele de socializare sunt foarte folosite, atât de către elevi, cât și de către comunitate, vom crea o serie de postari informative despre drepturile și obligațiile elevilor, dar și despre Consiliul Elevilor.

Benzi desenate – Ne dorim să ajungem la cât mai mulți elevi, iar pentru că drepturile și îndatoririle sunt de multe ori foarte greu de înțeles, vom crea și o serie de benzi desenate prin care vom ilustra diferite contexte de încălcare a drepturilor și modalitățile prin care elevul în cauză a reușit să-și rezolve problema.

Animații – În cadrul dezbaterii am primit o propunere să realizăm o serie de animații scurte prin care să exemplificăm diferite contexte de încălcare a drepturilor, în stilul benzilor desenate, doar că animate.

Afiș – Pentru ca elevii să afle de acest demers, vom crea un afiș. Există două variante propuse.

  1. Un context din viața de zi cu zi a elevului (tip bandă de desenată)
  2. Drepturi vs. Îndatoriri

După conținutul principal va exista un text prin care elevul să afle de campanai noastră, dar și un cod QR pentru a ajunge la pagina dedicată campaniei.

Formulare – Vom lansa două chestionare:

  1. Formular de sesizări prin care ne pot fi semnalate abuzuri
  2. Formular privind percepția comunității (elevi, absolvenți, profesori, părinți etc.) asupra sistemului de învățământ.

4. Diverse

În cadrul ultimului punct am avut o dezbatere despre protestul #foaiagoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit