Ce liceu să alegi? Sfaturi bazate pe date.

Total
0
Shares

Cei 8 ani de gimnaziu zboară rapid și îi conduc pe elevi către primul lor examen important-Evaluarea Națională. Notele obțiunuțe în urma susținerii acestui examen dictează, de asemenea, oportunitățile tânărului de a alege, împreună cu familia sa, unde își va continua următorii 4 ani de studiu. Alegerea școlii potrivite pentru etapa liceului reprezintă un pas important pentru elevi, iar Consiliul Municipal al Elevilor București vine în ajutorul acestora. Pe baza datelor colectate de către Registrul Educațional Alternativ-REAL, mai jos aveți ierarhia colegiilor din București. Acestea sunt cele mai bune licee ordonate după oportunități, resurse, organizare, personal și comunitate:

 • Oportunități – Abordează gradul de expunere la activități extrașcolare și sprijinul în cultivarea performanțelor academice.
  1. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”
  2. Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”
  3. Colegiul Național ”Mihai Viteazul”
 • Resurse – Se referă la resursele și facilitățile disponibile în incinta instituției: laboratoare specializate, bibliotecă, materiale educaționale etc.
  1. Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucuresti
  2. Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”
  3. Liceul Teoretic “Jean Monnet”
 • Organizare – Abordează segmentul de natură organizatorică al instituției: amplasarea în oraș, programul cursurilor etc.
  1. Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”
  2. Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”
  3. Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”
 • Personal – Vizează evaluarea relației dintre actorii din sistemul de învățământ, tratând totodată eficiența și calitatea actului educațional.
  1. Liceul Teoretic “Jean Monnet”
  2. Colegiul Naţional “Elena Cuza”
  3. Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”
 • Comunitate – Vizează aspectele definitorii ale comunității din unitatea de învățământ: diversitatea, ușurința integrării în colectiv, spiritul liceului.
  1. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”
  2. Colegiul Național “Matei Basarab”
  3. Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”

Mai multe informații despre liceul dorit le puteți găsi .


Suntem de părere ca metoda de evaluare a echipei REAL este mult mai eficientă, mulându-se pe adevăratele necesitați ale elevilor. Spre deosebire de metoda tradițională-ultimă medie de admitere, care de fapt, evaluează doar competențele la limbă și literatura română și matematică, ierarhia aceasta este rezultatul unui studiu realizat împreună cu elevii ce studiază în liceele anterior menționate.


De asemenea, ținem să felicităm viitorii boboci pentru rezultatele obținute și le dorim patru ani de liceu exact cum au visat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit