CMEB cere premierea elevilor cu rezultate excepționale!

Total
0
Shares

Consiliul Municipal al Elevilor București, structura reprezentativă a peste 250.000 de elevi din capitală,  apărând drepturile și interesele tinerilor, militând pentru un sistem educațional centrat pe beneficiarii direcți ai actului educațional, elevii, trage un semnal de alarmă cu privire la situația survenită de neprimirea premiilor promise unei părți semnificative de olimpici bucureșteni.

În luna noiembrie 2018, 387 de elevi au fost premiați de Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS în cadrul unui eveniment organizat la Ateneul Român, urmând să primească și premii în valoare de 2.000 de lei.

Până astăzi, 2 iulie 2019, încă nu au reușit să intre toți în posesia acestora, Primăria motivând situația prezentată prin faptul că 90 dintre aceștia, contactați anterior telefonic, nu s-ar fi prezentat la sediul instituției pentru a-și ridica premiul, deși părinții susțin că reprezentanții Primăriei au justificat aceeași problemă prin prezența unor erori.

Consiliul Municipal al Elevilor București solicită autorităților publice locale să ia măsurile necesare și să finalizeze acest demers, astfel încât să își poată revendica sumele de bani menționate toți elevii premiați în cadrul evenimentului din noiembrie 2018 organizat de PROEDUS, „Gala Șefilor de Promoție din Școlile Gimnaziale (promoția 2014 – 2018) și a Olimpicilor Naționali din Școlile Gimnaziale și din Liceele Bucureștene”, în conformitate cu Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr. 337 din 2017.

„Într-o țară în care învățământul a ieșit de mult din prim-planul decidenților, observăm o instituție publică locală ce își propune și aprobă premii, ulterior încălcându-și propria decizie. La mijloc sunt niște copii cu rezultate excepționale, rezultate obținute prin multă muncă, sacrificiu și pasiune. Ne lăudăm și ne mândrim cu roadele lor, dar dacă într-un sistem educațional extrem de slab subvenționat nu motivăm elevii, ne îndreptăm spre un viitor incert.”

a declarat președintele Consiliului Municipal al Elevilor București, Tudor-Alexandru PANAIT
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit