Consiliul Municipal al Elevilor București condamnă politizarea educației!

Total
0
Shares

Consiliul Municipal al Elevilor București, structura de reprezentare a celor 300.000 de elevi din capitală, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la politizarea din ce în ce mai puternica a sistemului de învățământ.

Luni, 9 septembrie, au fost distribuite în liceele, școlile și grădinițele din sectorul 5 al capitalei orare cu caricatura Primarului Daniel Florea. Mesajul ce însoțește caricatura « „Dragul meu copil școlar/De urmezi acest orar/Să te uiți în calendar/C-ai șanse s-ajungi primar” » este total nepotrivit pentru elevi. Mai mult, în colțul din stanga al orarului, apar două hashtag-uri, unul cu inițialele edilului, iar celălalt cu motto-ul mandatului, având caracter manipulator, evidențiând modul în care Daniel Florea și-a început campania electorală. 

În același timp, în alte unități de învățământ preuniversitar din capitală, mai mulți decidenți au participat la deschiderea începutului de an școlar, printre care se numără și președintele României, excelența sa Klaus-Werner Iohannis, alături de primari de sectoare, consilieri locali, parlamentari, deputați etc. 

Trebuie să luăm în considerare că în luna noiembrie a acestui an vor avea loc alegerile prezidențiale, iar anul 2020 este unul dublu electoral, acestea oferind instabilitate spațiului comunitar și politic. Toate aceste vizite și „cadouri” sunt inoportune pentru buna dezvoltare a școlii românești, evidențiind dependența unităților de învățământ de administrația publică locală și de zona politică.

Astfel, considerăm gestul primarului sectorului 5, Daniel Florea, imoral și dăunător pentru elevi, încălcând articolul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, conform căruia în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile de natură politică.

Consiliul Municipal al Elevilor București solicită autorităților competente să se sesizeze și să ia măsurile necesare, în vederea stopării difuzării de materiale electorale în unitățile de învățământ preuniversitar.

„Elevii, din păcate, sunt incă o dată folosiți ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidați. Educația nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în școală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuție.”, a declarat Tudor-Alexandru PANAIT, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit