Ag CMEB – 18.10.2019 – Colegiul National “Mihai Viteazul”

Total
0
Shares

Vineri, 18 octombrie 2019, la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” a avut loc cea de a II-a Adunare generală a Consiliului Municipal al Elevilor Bucureșt din anul școlar 2019-2020. Cu această ocazie, sesiunea ordinară de lucru a decurs conform Ordinii de Zi ce a cuprins următoarele puncte:

Sesiunea ordinară de lucru a decurs conform ordinii de zi ce a cuprins următoarele puncte:

1. Cunoașterea noilor membri ai Consiliilor Școlare ale Elevilor și a elevilor reprezentanți în Consiliul de Administrație;
2. Posturile vacante din cadrul Consiliului Municipal al Elevilor București și calendarul alegerilor;
3. Sesiune de formare a noilor membri și a celor ce își continuă mandatul;
4. RISEMB – Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivelul unităților de învățământ din Municipiul București;
5. Diverse.

1. Cunoașterea noilor membri ai Consiliilor Școlare ale Elevilor și a elevilor reprezentanți în Consiliul de Administrație.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost conturat de catre membrii Biroului Executiv, care s-au prezentat pe rând. A urmat lansarea formularului penru colectarea datelor noilor elevi reprezentanți.

2. Posturile vacante din cadrul Consiliului Municipal al Elevilor București și calendarul alegerilor.

Biroul Executiv al structurii de reprezentare a aproximativ 300.000 de elevi a anunțat faptul că urmează să-și mărească echipa, astfel, această dispune de 6 posturi vacante:
– 1 de secretar.
– 5 de vicepreședinte.

De asemenea, toate cele șase departamente au nevoie de câte un director.

  1. PR și comunicare
  2. Avocatul Elevului
  3. Cultură, educație și programe școlare
  4. Învăţămant profesional, tehnic,  
  5. Învăţămant gimnazial și teoretic 

Calendarul alegerilor urmează să fie publicat, iar, împreună cu el documentele necesare dosarului de candidatură.

3. Sesiune de formare a noilor membri și a celor ce își continuă mandatul.

Întrucât structura se află la început de drum și este alcătuită din foarte mulți membri noi, am introdus, de această dată, și o scurtă sesiune de formare. În cadrul acesteia au fost prezentate, de către echipa Biroului Executiv, noțiuni introductive, precum:

  • Istoria Consiliului Elevilor
  • Rolurile și modul de funcționare al consiliilor școlare, a Consiliului Municipal al Elevilor București, a Consiliului Național al Elevilor, dar și a Comisiei Naționale de Etică;
  • Lansarea Ghidului Ilustrat al Elevului (drepturi&îndatoriri);
  • Evenimente și parteneri;
  • Biroul de Presă și echipa de voluntari (redeschiderea unor noi formulare de recrutări);

4. RISEMB – Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivelul unităților de învățământ din Municipiul București.

Punctul cu numărul patru de pe Ordinea de zi a readus în lumină RISEMB – Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivelul unităților de învățământ din Municipiul București ajuns la forma finală. Structura întegrală a acestuia poate fi citită, accesând link-ul acesta.

5. Diverse.

Ca de fiecare data, au fost discutate și propuse probleme și idei de campanii.

Fii pe fază și află cele mai importante aspecte din sfera educațională urmarindu-ne pe social-media. Îți putem oferi oricând detalii suplimentare. În acest sens, ne poți contacta în orice moment pe pagina noastră de Instagram sau Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit