CMEB spune stop agresiunilor din școli!

Total
0
Shares

Consiliul Municipal al Elevilor București, structura de reprezentare a elevilor din Capitală, ia poziție cu privire la cazul elevului de clasa a 5-a din Școala Gimnazială “Sfântul Andrei”, care a ajuns la spital, după ce colegii de clasă i-au turnat dezinfectant în sticla de apă.

Ne-a fost semnalat, în urma unei postări pe pagina de Facebook a tatălui unui elev, că, în timpul ultimei pauze de vineri, 6 martie, o parte dintre colegii fiului său i-au umblat în ghiozdan, luându-i sticla de apă în care i-au turnat dezinfectant. În urma acestui fapt, băiatul a semnalat dureri abdominale și arsuri, fiind trimis de către doamna profesor la cabinetul medical al școlii, unde, la ora 16:15, nici urmă de personal. Astfel, elevul a suferit un atac de panică, reușind totuși să își anunțe părinții, care au alertat serviciul de urgență 112. Ulterior, copilul a fost transportat la spital, unde a rămas internat.

Consiliul Municipal al Elevilor București a luat legătura atât cu tatăl elevului, ce ne-a declarat faptul că “niciun copil nu ar trebui să sufere din cauza altor copii”, cât și cu conducerea instituției de învățământ, doamna director al Școlii Gimnaziale “Sfântul Andrei” anunțând faptul că este în desfășurare o anchetă internă, urmând ca elevii și părinții clasei să fie chestionați în următoarele zile.

Considerăm necesară sancționarea elevilor agresori, conform legii, dar și planificarea unor ore de consiliere psihologică a acestora. De asemenea, existența personalului medical pe toată durata desfășurării orelor de curs ar trebui să fie obligatorie. Școala trebuie să fie un spațiu în care incluziunea socială să nu fie un mit, elevii nefiind supuși unor astfel de agresiuni, care îi pot afecta grav atât fizic, cât și psihic.

Solicităm conducerii Școlii Gimnaziale “Sfântul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei luarea măsurilor necesare pentru stoparea agresiunilor ce au loc între elevii instituției de învățământ!

“Este regretabil faptul că nu toți elevii se simt în siguranță în comunitatea școlară din care fac parte. Fenomenul de bullying trebuie, în primul rând, conștientizat, iar mai apoi, stopat, atât cu ajutorul autorităților competente, cât și al fiecăruia dintre noi, elevi, părinți, personal didactic și nedidactic” – declară Antonia-Karina Caramihai, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit