Lansarea “Ghidului Ilustrat al Elevului” în București

Total
0
Shares

Sâmbătă, 16 martie, la Colegiul Economic „Viilor”, a avut loc lansarea Ghidului Ilustrat al Elevului, un proiect al Asociației Forum Apulum, al Consiliului Național al Elevilor și UNICEF în România.

Ghidul cuprinde drepturile și obligațiile elevilor, într-o formă scurtă și cu ilustrații special concepute, plus informații despre cine și cum te poate ajuta, dacă ești elev și ai probleme la școală. Deoarece Statutul Elevului nu este redactat într-un limbaj accesibil, Consiliul Elevilor, care reprezintă interesele elevilor din România și apără drepturile acestora, a „tradus” pe înțelesul tuturor toate textele și le-a modificat, încât să fie cât mai clare.

La ilustrarea Ghidului au participat elevi din toată țara. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Forum Apulum, o asociație care își propune să dezvolte gândirea critică a elevilor și studenților, implicarea în comunitate și participarea la procesul democratic, alături de UNICEF, care promvează consultarea și participarea copiilor la procesul decizional.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat și „U-Report”, un mecanism de consultare dezvoltat de UNICEF, prin care copiii și tinerii sunt încurajați să vorbească despre lucrurile importante cu adevărat pentru ei.

“Ghidul Ilustrat al Elevului” poate fi descărcat și online, aici.

Mulțumim Colegiului Econimic “Viilor” pentru sprijin și BHM News (Gratiela Ion, Mara Bratu, Andreea Mihail, Maria Dumitru, Andreea Dragomir) pentru text și fotografii.

Mai jos, aveți pozele de la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit