Interviu Digi24 – Problema fondului clasei

Total
0
Shares

Ziua de marți, 21.01.2019, a adus Consiliului Municipal al Elevilor București ocazia de a-și exprima opinia în ceea ce privește problema fondului clasei, al școlii sau liceului, de care cei mai mulți elevi se “lovesc”, din nefericire.

În acest sens, membri ai biroului executiv CMEB, Tudor-Alexandru Panait – Președinte, Dragoș Istrate și Karina Caramihai – Vicepreședinți, împreună cu Sara Boban – Director al Departamentului de Învățământ Gimnazial, au luat cuvântul la invitația echipei Digi 24 în cadrul unui interviu filmat în incinta Colegiului Național “Grigore Moisil”, pentru a discuta problema anterior menționată.

Cei patru reprezentanți au avut în vedere menționarea faptului că obligarea elevilor de a achita anumite sume pentru “fondul clasei/școlii/liceului” îi privează pe aceștia de dreptul la educație oferită în mod gratuit, după cum este prezentat în Constituție. De asemenea, au menționat faptul că majoritatea unităților de învățământ susțin că scopul contribuțiilor financiare de acest tip ar fi achiziționarea obiectelor de birotică (topuri de hârtie, markere, cretă etc.), aspect deranjant, întrucât autoritățile ar trebui să fie direct răspunzătoare pentru dispunerea materialelor didactice necesare.

Prin faptul că acest “curent” este practicat cu precădere la nivel gimnazial se îngrădește dreptul la libera exprimare a copiilor, deoarece aceștia sunt încă destul de mici pentru a sesiza greșeala sistemului, părinții supunându-se la cerințele financiare ale unităților de învățământ, din frică de repercusiuni asupra copiilor lor.

În ciuda faptului că este un subiect sensibil, destul de greu de abordat și reprezintă o problemă relativ greu soluționabilă în totalitate, CMEB afirmă cu încredere că, prin tragerea acestui semnal de alarmă, va motiva autoritățile spre o atitudine sănătoasă și verticală, în sensul îndreptării situației.

Multumiri speciale echipei Digi 24!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit