Problemele educației puse “Sub Lupă” la A7TV

Total
0
Shares

Președintele structurii noastre, Tudor-Alexandru Panait, a fost invitat la A7TV în cadrul emisiunii “Sub lupă”, moderată de Laurențiu Prună.

Reprezentantul nostru, alături de doamna profesor pentru învățământ primar, dna. Elena Chirița, au dezbătut timp de 45 de minute problemele actualului sistem de învățământ.

Emisiunea a pornit de la o scrisoare deschisă lansată de o mamă pe pagina de socializare a Ministerului Educației Naționale (link articol), de unde aflăm că problemele cu care se confruntă elevii sunt reprezentate de programa stufoasă, numărul de ore petrecute la școală, ghiozdanul mult prea greu pentru un copil, temele interminabile și multe altele.

Cât timp trebuie să petrecem la scoală?

Suntem de părere că există prea multe ore în orarul elevilor de liceu. Materiile sunt mult prea amestecate într-o singură zi de curs. Propunem ca, încă din clasa I, copiii să fie verificați constant, astfel încât, atunci când ajung la gimnaziu, pe lângă un set de materii de bază (română, matematică și limbi străine), să își poată alege singuri opționalele.

Este importantă atitudinea profesorilor față de elevi?

Un profesor care știe să își facă ora dinamică va reuși să atragă și elevii mai puțin pasionați de materia respectivă. Un prim pas pentru că ora să fie mai plăcută îl reprezintă conexiunea dintre elevi și profesor: “Vrem că profesorii să ne fie parteneri, să fie alături de noi!

Informația se măsoară în kilograme?

Cum manualele digitale nu reprezintă o soluție pentru elevii din mediul rural, Președintele CMEB propune dublarea numărului de manuale. Un exemplar poate rămâne acasă, iar unul la școală. Soluții există, însă, înainte de toate, trebuie să ne asigurăm de faptul că manualele distribuite elevilor sunt corectate și în coformitate cu noile cerințe.

Vă invitam să urmăriți emisiunea integral, mai jos:

https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/237894190472754/?t=91
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de citit